Meedoen

Op deze pagina lees je meer over het meedoen aan het onderzoek: wat moet je doen en wat levert het op?

Wat moet je doen?

Het inTin-onderzoek maakt gebruik van een smartphone app. Als je meer over deze app wil weten kun je hier klikken.

Als je meedoet aan het onderzoek vul je telkens één week lang deze app in: van maandag tot en met zondag. Dat doe je in principe elke twee uur (je krijgt hiervoor notificaties), maar minimaal vijf keer per dag. De notificaties komen alleen overdag en ‘s avonds, dus niet terwijl je slaapt.

Nadat je de app een week lang hebt ingevuld hoef je ongeveer vier maanden niks te doen. De onderzoekers laten je weten wanneer er weer een onderzoeksweek aan komt. In totaal vul je tien weken de app in, telkens met tussenpozen van ongeveer vier maanden. Het onderzoek loopt in totaal drie jaar. Bekijk hier de planning. Als je vanaf de tweede invulweek (juni 2018) instroomt vul je de app in totaal negen weken in.

Tijdens een onderzoeksweek kun je via whatsapp al je vragen stellen aan de onderzoekers.

Aansluitend aan zeven van de tien onderzoeksweken vul je nog een korte vragenlijst in over je studiekeuze of carrièrekeuze, of een vragenlijst waarin nog wat extra vragen worden gesteld over sommige van je interesses.

Wat levert het onderzoek jou op?

Voor elke onderzoeksweek ontvang je €10. Als je in totaal 10 weken de app invult (verspreid over een periode van drie jaar) kun je met deze weken 10 x €10 = €100 verdienen. Als je tot het einde van het onderzoek meedoet wordt het geld dat je tot dan toe hebt verdiend verdubbeld. Als je dus alle 10 de weken hebt meegedaan ontvang je helemaal aan het einde nogmaals €100. Het totale bedrag dat je kan verdienen komt daarmee op €200. Als je vanaf de tweede invulweek meedoet kun je in totaal €180 verdienen. De betalingen worden naar je rekening overgemaakt, hiervoor heb je dus een Nederlands rekeningnummer nodig.

Om de betalingen te ontvangen moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden: je moet de app 7 dagen lang minimaal 5 keer per dag hebben ingevuld. Per invulmoment ben je ongeveer 5 minuten bezig om de vragen te beantwoorden. De invulmomenten moeten verspreid over de dag liggen (dus niet 5 keer om 9:00 uur). Daarnaast kijken we ook of je kwalitatief de app goed invult. Hierover heb je tijdens een onderzoeksweek contact met de onderzoekers via whatsapp: zij zullen je tips geven om de app beter in te vullen als dat nodig is.

Naast deze betalingen krijg je ook, helemaal aan het einde van het onderzoek, een overzicht van jouw interesses van de afgelopen drie jaar. Je kan dan bijvoorbeeld zien welke interesses je allemaal gehad hebt en hoe die zich ontwikkeld hebben. Dit vormt een leuke en interessante terugblik op jouw eigen geschiedenis!

Heb je nog vragen over meedoen aan het onderzoek? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Als je vraag daar niet tussen staat kun je contact opnemen met de onderzoekers.