De inTin applicatie

De inTin-app is ontwikkeld door een team van de Universiteit Utrecht om gegevens te verzamelen over hoe de interesses van mensen in de loop van de tijd ontwikkelen. Het doel van de smartphone-applicatie is om te kunnen zien hoe de interesses van mensen fluctueren op verschillende tijdschalen: hoewel je misschien een hobby hebt waar je veel tijd aan besteedt, zal je interesse in deze hobby fluctueren in de loop van een dag, een week en een jaar. Door mensen via een app vragen te laten beantwoorden, kunnen de onderzoekers inzicht krijgen in wat mensen op verschillende momenten van de dag en in verschillende contexten interessant vinden.

De app is beschikbaar in de Play Store en App Store, maar om ervan gebruik te kunnen maken heb je een code nodig die je van de onderzoekers krijgt wanneer je meedoet aan het onderzoek. Meer informatie over of jouw school aan het ID-onderzoek gaat deelnemen hoor je volgend schooljaar. 

Met inTin rapporteer je als gebruiker dagelijks over je interesses. De applicatie vraagt je een aantal keer per dag of je wilt invullen met welke interesses je net bezig bent geweest. Ook word je gevraagd met wie je deze interesses hebt gedeeld, welke media je daarbij gebruikt hebt en wat je precies interessant vond. Om je interesses te illustreren kun je ook audio, foto’s, en video’s uploaden. Je krijgt een instructie over het gebruik van de applicatie voordat je aan het onderzoek begint.

In de app voeg je zelf jouw contacten en interesses toe, de applicatie heeft geen toegang tot de rest van jouw telefoon. Je kunt de app gewoon gebruiken als je geen internet-verbinding hebt, wel heb je af en toe verbinding nodig om te synchroniseren.

Je vult de app per onderzoeksweek zeven dagen achter elkaar in. Je krijgt elke twee uur een notificatie, en moet de app minimaal 5 keer per dag invullen. Je kunt in de app zien hoe vaak je deze vandaag al hebt ingevuld. De notificaties komen alleen overdag en ‘s avonds binnen.

In het huidige ID project gaan deelnemers 4 keer binnen twee jaar tijd een week lang InTin invullen. 

Op deze website kan je ook meer informatie vinden over eerder onderzoek met inTin.