inTin-app

Voor het onderzoek wordt gebruik gemaakt van een smartphone app genaamd inTin. De app is beschikbaar in de Play Store en App Store, maar om ervan gebruik te kunnen maken heb je een code nodig die je van de onderzoekers krijgt wanneer je meedoet aan het onderzoek

Screenshots van de applicatie.

Met inTin rapporteer je als gebruiker dagelijks over je interesses. De applicatie vraagt je een aantal keer per dag of je wilt invullen met welke interesses je net bezig bent geweest. Ook word je gevraagd met wie je deze interesses hebt gedeeld, welke media je daarbij gebruikt hebt en wat je precies interessant vond. Om je interesses te illustreren kun je ook audio, foto’s, en video’s uploaden. Je krijgt een instructie over het gebruik van de applicatie voordat je aan het onderzoek begint.

In de app voeg je zelf jouw contacten en interesses toe, de applicatie heeft geen toegang tot de rest van jouw telefoon. Je kunt de app gewoon gebruiken als je geen internet-verbinding hebt, wel heb je af en toe verbinding nodig om te synchroniseren.

Je vult de app per onderzoeksweek zeven dagen achter elkaar in. Je krijgt elke twee uur een notificatie, en moet de app minimaal 5 keer per dag invullen om betaald te krijgen. Je kunt in de app zien hoe vaak je deze vandaag al hebt ingevuld. De notificaties komen alleen overdag en ‘s avonds binnen.

Klik op onderstaande links voor meer informatie over: